Slovinsko 2024

Slovinsko 2024

Tak jsem po roce navštívil Slovinsko Savu Bohinjku v plánu bylo chytat okolo Bledu.

Odjezd ze Sokolova 9.září bylo 30 stupňů a podle webu nebyla v řece voda a v předpovědi počasí bylo, že má trochu pršet což bylo fajn aspoň bude voda. Před odjezdem jsem dostal tip na velké duháky v úseku VIP na úseku Sava Dolinka kousek od Jesenice což bylo od ubytování 10 minut autem prostě to vypadalo velice dobře.

Po příjezdu na místo bylo v řece vody kolik, že rybolov nebyl vůbec možný. Po vyhodnocení situace jsme druhý den koupili povolenky na VIP řeku Sava Dolinka. Parkování v pohodě skoro u vody u brány velké čističky odpadních vod. To místo k chytání bylo přímo u výtoku z čističky naprosto šílený místo. V řece nebyla voda a z kanálu tekla močůvka přímo do řeky a k tomu všemu, ještě sto metrů nad tímto místem bagroval chlapík koryto řeky. Po třech hodinách lovu byl pokus jít proti proudu řeky, ale bez úspěchu nechytilo se vůbec nic. Byl to nejhorší den, co jsem ve Slovinsku za svoji 25 letou kariéru zažil a jediná nula ve stavu ulovených ryb.

Druhý den byl naštěstí na řece Bohinjce stav vody nebyl ideální, každý z nás ulovil okolo 10 ryb největší byl duhák cca 70 cm ostatní ulovené ryby byly okolo 40 cm, ale mohlo se chytat na streamer, suchou i mokrou mušku. Byl to celkem povedený klidný den a taky poslední co se dalo chytat v pohodě i když hodně rybářů u řeky nebylo pro velký stav vody. Třetí den byla další pohroma začalo ráno pršet a dalo se chytat jen 3 hodiny dopoledne ryby moc na naše nástrahy nereagovaly a výsledkem bylo 5 ryb v rozsahu 25 cm až 30 cm.

Tahle výprava za rybama se vůbec nepovedla a počasí hrálo hlavní roli což nás v poledních letech pronásleduje neustále!!! Na cestě zpět byl v Rakousku na silnicích sníh a cesta domů nám trvala strašidelných 12 hodin!!!

Povolenky ve Slovinsku stojí 70,- Euro na den lovu to nám přijde hodně a zvažujeme nové destinace a Slovinsko opustit, protože služba neodpovídá této ceně povolenky. Velkých ryb v řece moc není, snad jen zimní lov hlavatek stojí ještě za návštěvu této krásné řeky.

Fotogalerie - Slovinsko 2024

Ribno  | nemecka-auta.cz
Soca Bohinjka | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz